התנועה לאיכות השלטון פנתה היום ליו"ר ועדת הבחירות בבקשה להטיל קלון על יו"ר ש"ס דרעי ולהורות שאינו כשיר לכהן כשר במדינת ישראל. התנועה דורשת להטיל את הקלון בעקבות

התנועה פירטה כי יש להטיל קלון על דרעי עקב המאסר של 12 חודשים על תנאי שנגזר עליו ביום 1.2.2022.

התנועה ציינה בבקשתה כי דרעי שב ומצהיר כי הוא יכול לכהן כשר בממשלה ואין לו מניעה משפטית – והכל תוך פגיעה חמורה בציבור המצביעים.

בתנועה מסרו כי "כדי שלא יפגע חופש ההצבעה וכל המידע יהיה חשוף למצביעים – סבורה התנועה שעל יו"ר הוועדה לעשות שימוש בסמכותו ולקבוע בשלב הזה מהי הכשירות בעניינו של דרעי והאם חלה עליו חזקת הקלון".

התנועה מבקשת לציין בעתירתה כי: "כל עוד אין קביעה ברורה בעניין תחולתה של חזקת הקלון, מטעמו של כב' יו"ר הבחירות, עלולה להתקיים גניבת דעת של ציבור הבוחרים הפוגעת בצורה ישירה בחופש ההצבעה ובזכות להצביע. כמו כן, חשכת הערפל בשאלת הקלון פוגעת באפשרות של ציבור הבוחרים לכלכל את צעדיו ומשפיעה על יכולתו לקבל החלטה מושכלת בקלפי".

עו"ד אליעד שרגא, יו"ר התנועה לאיכות השלטון מסר כי "הכנסת אינה מוסד לשיקום עבריינים. אדם שהורשע פעמיים בעברות שיש עמן קלון לא יכול לבוא בשערי הכנסת, ובטח שלא לכהן כשר".